V spaľovni v Košiciach skončilo viac ako 30 ton tabaku

24.01.2024 Košice

Košice 24. januára (TASR) - V košickej spaľovni od utorka (23. 1.) likvidujú viac ako 30 ton tabaku a cigariet. Ide o najväčšie množstvo tabakových výrobkov za posledné roky. O ich zhabaní do vlastníctva štátu právoplatne rozhodol súd. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Košice Katarína Daňková.

Pripomenula, že CÚ Košice ako správca spotrebnej dane z tabakových výrobkov je povinný zničiť tovar, ktorý prepadol v prospech štátu. "Tabak a spotrebiteľské balenia cigariet bez označenia slovenskou kontrolnou známkou pochádzajú z operatívno-pátracej činnosti ofenzívnych zložiek finančnej správy," uviedla s tým, že fyzickú likvidáciu zaisteného tabaku a cigariet realizujú pod colným dohľadom a za účasti likvidačnej komisie.

Pri tovare, ktorý sa stal majetkom štátu a pochádza z výkonu daňového dozoru, colného dohľadu alebo z presadzovania práv duševného vlastníctva, CÚ Košice podľa jej slov zohľadňuje všetky zákonné možnosti, ktoré sa naň vzťahujú. "Pri tabakových výrobkoch, ktorých vlastníkom sa stal štát na základe právoplatného rozhodnutia súdu o zhabaní, je jediný možný zákonný spôsob jeho ďalšieho nakladania fyzická likvidácia," ozrejmila.
 

Vyberte región